fredag den 25. februar 2011

Ny udgivelse


Det er egentlig ikke en nyhed, for det er over en måned siden, at bibelselskabet her til lands udgav den første hebraiske bibel med krydshenvisninger. Jeg synes alligevel, det er værd lige at gøre opmærksom på det også her.

Først nu findes der altså en udgave på hebraisk, der henviser på kryds og tværs i Bibelen, og det er unægtelig en god hjælp, når vi forstår det sådan, at Jesus er nøglen til at forstå Bibelen som helhed; at Ny Testamente åbner Gamle Testamente og vice versa.

Nu kan hebraisk-talende/-læsende altså på egen hånd blive ledt rundt i denne sammenhæng af i alt 90.000 henvisninger. Det kan jo nemlig ikke slutte med GT; der må simpelthen være mere end det; der er ganske enkelt for mange ubesvarede spørgsmål/for mange uopfyldte løfter til, at der ikke skulle være mere. Det vil de fleste, der har læst lidt i GT vedgå.

Vær med til at bede for, at den faktisk må blive et redskab for, at jøder må opdage Jesus ved at få øjnene op for denne sammenhæng i "pagternes bog", som den hedder på hebraisk.