fredag den 16. marts 2012

Christ at the Checkpoint

I sidste uge afholdt Bethlehem Bible College en konference - Christ at the Checkpoint. Næsten alle palæstinensiske kristne læser ikke Bibelens landløfter opfyldt i den moderne stat Israel. Derfor har denne konference mildest talt været kontroversiel i Israel blandt messianske jøder. Jeg har fulgt meningsudvekslingerne fra sidelinjen, og det er helt sikkert, at hvis der er noget, der kan få følelserne i kog blandt believers, så er det dette emne.

Derfor har der også været stor intern uenighed om, hvorvidt de inviterede talere fra det messianske miljø, som var inviteret til at præsentere deres synspunkt, skulle deltage.

Og det er jo spørgsmålet: Hvornår skal believers sige nej til fællesskab med mennesker, som regnes for brødre og søstre, fordi de læser Bibelen forskelligt? Hvordan håndterer vi uenighed også når den bringer de store følelser i spil?

Jeg synes David Brickner, leder af Jews For Jesus, har nogle gode refleksioner herunder. Hans artikel desangående kan læses HER. Både video og artikel er på engelsk.