tirsdag den 11. maj 2010

Outing, Rund fødselsdag og Houses From Within




Her kommer nogle hurtige linjer om sidste uges program. Forrige lørdag aflyste vi gudstjenesten og tog på den halvårlige menighedsudflugt. Vi tog til Jizreel-dalen og besøgte først en relativt ny dyrepark, der hedder Gan Garoo. Om man forbereder en udflugt for Dyrenes Beskyttelse eller Immanuelkirken, kommer næsten ud på ét. Klientellet er stort set det samme. Derfor var det et big hit at lægge ud med slanger, kænguruer og koalaer. De gik rent ind hos gamle som unge.



Derefter kørte vi til Ma'ayan Harod. En picnic-park omkring Harod-kilden, som kendes (altså kilden:-) fra Dommerbogens fortælling om Gideon. Her blev der badet i poolen, løbet stafet, gået tur og bare slappet af, så det gjorde rigtig godt.



I tirsdags fyldte Juan, vores organist og leder af Open Church, 70 år. Det fik vi fejret godt med et hyggeligt fødselsdagsbord i kirkehaven.


I fredags og lørdags holdt 148 steder i Tel Aviv åbent hus. Således også Immanuelkirken. Fredag var der en præsentation i kirken hver hele time. To kvinder, der havde lavet noget historisk research forud for restaureringen af tårnet, indledte med 10 minutter desangående. Derefter var Juan på med 20 minutters præsentation af kirkens interiør, hvilket altid bliver til en præsentation af Jesus Messias. Ind imellem spillede Arin, vores anden organist, Bach-koraler på orglet.


Lørdag eksperimenterede vi lidt. Vi holdt 3 korte, åbne gudstjenester. Et par salmer, en tekstlæsning og en prædiken på knap en halv time. Derefter igen en præsentation af kirken ved Juan.

Udenfor stod to fra menigheden ved bogbordet, og hele setup'et var tilsyneladende en succes - så må Helligånden gøre forskellen. Ja, det er business as usual. 8-900 mennesker var forbi kirken, så vi er glade for denne årligt tilbagevendende event.