torsdag den 20. januar 2011

Outreach


Vi har tilbudt vores assistance, når Bibelselskabet en sabbat i måneden stiller sig op i en park nær Central Bus Station for at uddele bibler, ny testamenter og andet litteratur på alverdens sprog.
Sjældent har jeg oplevet en sådan afsætning på Guds Ord :-) Vi kunne dårligt få åbnet papkasserne i det tempo, som bøgerne røg i.

Der er rigtigt mange især afrikanske flygtninge i Tel Aviv og mange af dem mødes i parken på sabbatten, fordi da arbejder de ikke hos deres ofte private jødiske arbejdsgivere, hvor de tjener til dagen og vejen fx ved at gøre rent. Herligt at se et mørkt ansigt flække i et bredt, hvidt smil, når fx en fyr fra Eritrea fandt ud af, at vi også havde bibler på hans modersmål (tigrinnya).

Nogle af flygtningene er der også, simpelthen fordi de bor i parken. De sover i legepladsens rutschebaner, på bænkene og oven på busskurene langs vejen. De er kommet illegalt til Israel i håb om at finde et bedre liv, men chancerne for at få opholdstilladelse er meget små.

Vi er - også via bibelselskabet - ved at blive involveret i et projekt, hvor der vil blive delt mad (dry food) ud til de hårdt trængte flygtninge; vi håber de sidste ting falder på plads hurtigst muligt. Behovet er der.